![KAMIEŃ SZAMOT DO PIECZENIA PIZZY CHLEBA 33cm 2930 KAMIEŃ SZAMOT DO PIECZENIA PIZZY CHLEBA 33cm 2930](/images/jakprzyjemnie/179000-180000/KAMIEN-SZAMOT-DO-PIECZENIA-PIZZY-CHLEBA-33cm-2930_%5B179787%5D_480.jpg)
![KAMIEŃ SZAMOT DO PIECZENIA PIZZY CHLEBA 33cm 2930 KAMIEŃ SZAMOT DO PIECZENIA PIZZY CHLEBA 33cm 2930](/images/jakprzyjemnie/179000-180000/KAMIEN-SZAMOT-DO-PIECZENIA-PIZZY-CHLEBA-33cm-2930_%5B179788%5D_480.jpg)
![KAMIEŃ SZAMOT DO PIECZENIA PIZZY CHLEBA 33cm 2930 KAMIEŃ SZAMOT DO PIECZENIA PIZZY CHLEBA 33cm 2930](/images/jakprzyjemnie/179000-180000/KAMIEN-SZAMOT-DO-PIECZENIA-PIZZY-CHLEBA-33cm-2930_%5B179789%5D_480.jpg)
![KAMIEŃ SZAMOT DO PIECZENIA PIZZY CHLEBA 33cm 2930 KAMIEŃ SZAMOT DO PIECZENIA PIZZY CHLEBA 33cm 2930](/images/jakprzyjemnie/179000-180000/KAMIEN-SZAMOT-DO-PIECZENIA-PIZZY-CHLEBA-33cm-2930_%5B179790%5D_480.jpg)
KAMIEŃ SZAMOT DO PIECZENIA PIZZY CHLEBA 33cm 2930
Kamień do pizzy umożliwi nam przygotowanie świetnej, chrupiącej pizzy ale również ciasteczek, chleba, mięsa czy warzyw. Kamień wykonany jest z naturalnego materiału. Dzięki porowatości wchłania i uwalnia wilgoć dzięki czemu ciasto będzie chrupiące. Proces pieczenia zbliżony jest wykorzystywanemu w piecach do pizzy.
Zestaw zawiera kamień o wymiarach 33cm x 33cm x 1,2cm i stojak z drutu/. Kamień nie nadaje się do mycia w zmywarkach.
Kamień zawsze należy stopniowo rozgrzewać, wkładać do nienagrzanego jeszcze piekarnika. Po wyciągnięciu kamień należy położyć na drewnianej powierzchni np. desce do krojenia.
Materiał: szamot, stal nierdzewna, drut chromowany
Wymiary: 33 x 33 x 1,2cm
Szczegóły:
- Zestaw do pizzy pozwala przygotować idealną pizzę, na kamieniu można piec także ciasteczka, bułeczki, pierożki itp.
- Wykonany jest z szamotu - to materiał, który chłonie wilgoć z ciasta sprawiając, że piecze się równomiernie i jest bardzo kruche. Taki sposób pieczenia bliski jest wykorzystywaniu pieców do pizzy.
- Używany zgodnie z zaleceniami będzie służył przez długi czas i na pewno zadowoli z jego możliwości zastosowania.
- Zestaw zawiera kamień do pieczenia oraz stojak z drutu, Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
- Kamień zawsze należy stopniowo rozgrzewać, wkładać do nienagrzanego jeszcze piekarnika. Po wyciągnięciu kamień należy położyć na drewnianej powierzchni np. desce do krojenia.